Veel gestelde vragen

Veel gestelde nieuwe vragen KNLTB - Laatst bijgewerkt 23-12-2021

Hieronder een aantal vragen en antwoorden naar aanleiding van de Corona-maatregelen. Voor alle vragen zie onderstaande link

https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

Is dubbelen door volwassenen toegestaan? 

Nee, dubbelen mag niet. Dat is sporten met een groep van 4, ongeacht de afstand tussen de spelers. Volwassenen mogen met 2 personen buiten sporten op sportlocaties (excl. leraar) op 1.5 meter afstand van elkaar. Enkelspel is dus toegestaan.
NB. Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten met tweetallen dinsdagavond 21 december gewijzigd en aangescherpt. De Verenging Sport Gemeenten heeft na overleg gistermiddag met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand.

Voor jeugd t/m 17 jaar is het wel toegestaan in grotere groepen te spelen en te trainen. Daar geldt geen maximale groepsgrootte.

Mag ik wel dubbelen met mijn gezin? Of met twee stellen?

De landelijke regel is dat sporten in groepjes van max. 2 personen vanaf 18 jaar is toegestaan. Dubbelen kan daarom niet, maximaal 2 personen per baan. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Er geldt een uitzondering voor personen uit 1 huishouden; dat wil zeggen, mensen die samen op 1 adres wonen mogen met meer dan 2 personen buiten sporten. Tennis en padel met 2 stellen uit verschillende huishoudens is niet toegestaan.

Mag er les worden gegeven aan 4 volwassenen op 1 baan
Nee, vier spelers op een baan wordt gezien als één groep. Volwassenen mogen met maximaal 2 personen buiten sporten op sportlocaties (excl. leraar) op 1.5 meter afstand van elkaar. Meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan.. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
Voor jeugd t/m 17 jaar is het wel toegestaan in grotere groepen te spelen en te trainen. Daar geldt geen maximale groepsgrootte.

Kunnen competities en toernooien doorgaan?
Nee, alle competities en toernooien zijn per direct stilgelegd. Dit geldt dus ook voor de wintercompetities Zuid en Noord-West, de padelcompetitie en de Junioren Tour toernooien.

Wat gebeurt er met de KNLTB Winter Padel? 
Alle competities worden tot nader order uitgesteld. We hopen deze speeldagen te kunnen spelen op de inhaaldagen. Totdat we meer informatie hebben, vragen we je om geen teams terug te trekken. Verdere berichtgeving volgt zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van de maatregelen na 14 januari.

Is de 1.5 meterregel een advies of verplichting? 
Buitensporten mag met 1,5 meter afstand. Ook buiten de baan is de 1,5 meter afstand verplicht.

Mag er na 17.00 uur nog gebruik gemaakt worden van het clubhuis om te vergaderen? 
Nee, de sportlocatie dient om 17.00 uur gesloten te worden.

Mag publiek komen kijken bij trainingen en wedstrijden?
Nee, publiek is niet meer toegestaan.

Is er een maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn op een tennisvereniging?
Nee, er is geen maximum hiervoor. Wel geldt dat publiek niet is toegestaan bij wedstrijden. Alleen functionarissen (vrijwilligers) en spelers zijn toegestaan op het park.