Toss

 

Tossen: wat is het?

Gedurende het gehele jaar en zolang de banen het toelaten worden er op woensdag, vrijdag en zondag tossen georganiseerd, zowel tennis als padel.
 
Tossen is een vorm van spelen, waarbij er (meestal) in dubbel-teams wordt gespeeld. De rackets worden in een emmer gedaan, en de toss-leider maakt willekeurige koppels.

Hoe werkt het?

Normaal gesproken worden de rackets van de aanwezigen in een emmer gedaan en worden spelers aan elkaar gekoppeld om wedstrijdjes te spelen. Hierbij worden er in eerste instantie mix-koppels samengesteld (dus 1 dame en 1 heer), maar ook gewone dubbel-koppels kunnen ontstaan, en zelfs enkelpartijen.

Er wordt gespeeld in tijdsblokken van een half uur per wedstrijd, aangegeven door het luiden van de bel en dan wordt er weer gewisseld. 

Is het half uur voorbij? Dan gaan de rackets opnieuw in de emmers, en worden door de toss-leider nieuwe koppels 'getrokken'.
 
Op deze manier speel je op een avond met veel verschillende mensen. Het gaat vooral om de gezelligheid en de afwisseling in tegenstanders. De ‘wedstrijd’ en het winnen zijn minder belangrijk. Wel doe je, zeker als starter, hier veel ervaring mee op.
 
Zijn er meer spelers dan plekken op de baan? Dan kan het voorkomen dat je een ronde niet mee kunt doen, maar dan ben je de volgende ronde als eerste aan de beurt, om uit de emmers getrokken te worden.

Voor wie is de toss?

De toss is voor alle leden. Voor nieuwe leden is de toss een prima manier om tennis- en padelmaatjes te leren kennen, met name op de zondagochtend. De vrijdagavond wordt vaak bezocht door leden die al wat langer lid zijn, en al wat meer ervaring hebben. 

Wanneer wordt er getosst?

Woensdag Toss - Koffietennis
     Iedere woensdagochtend vanaf 09.30 tot 12.00 uur
Vrijdag Toss
     Iedere vrijdagavond vanaf 19:00 uur tot 22:30 uur (m.u.v. de toernooiweken)
Zondag Toss
     Iedere zondag vanaf 10:00 tot 12:00 uur (mits er geen competitie en toernooien zijn)