Norger TV Rookbeleid

Het terrein van de Norger Tennisveregining is rookvrij.

Dat houdt in, dat er niet mag worden gerookt, maar ook niet mag worden 'gevaped', met een zogenaamde e-sigaret. Rokers worden ook verzocht niet voor de hoofdingang te roken, daar alle bezoekers dan alsnog met rook in aanraking komen. Hiertoe is er een deur beschikbaar in het hek, achter padelbaan 1. 

Waarom doen wij dit?

Steeds meer tennisverenigingen maken hun accommodatie rookvrij. Veel kinderen zijn lid van een sportvereniging en daarmee is het een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Op veel sportterreinen wordt buiten echter nog vaak gerookt, terwijl maar liefst 8 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije tennisvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Vooral van personen tegen wie kinderen opkijken, zoals wereldtoppers als Novak Djokovic en Roger Federer, maar ook van trainers en ouders kopiëren ze het gedrag. Ze willen immers net zo zijn als hun grote voorbeelden. Een rookvrij sportterrein biedt het goede voorbeeld.

Een rookvrij sportterrein:

  • geeft kinderen het goede voorbeeld
  • beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
  • voorkomt het schadelijke meeroken
  • zorgt voor positieve aandacht voor de sportclub
  • heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
  • draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’