Competitie Junioren

Kinderen kunnen op jonge leeftijd op een leuke manier kennismaken met het spelen van wedstrijden. De KNLTB biedt het tennisprogramma ‘Tenniskids’ aan voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren de kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij ‘Tenniskids’.

Bij de NTV worden de kinderen onderverdeeld in vier kleuren. Rood t/m 9 jaar, Oranje  t/m 11 jaar, Groen t/m 12 jaar en Geel t/m 14 en t/m 17 jaar.

Rood speelt ‘World Tour’ en Oranje speelt ‘Oranje competitie’. De ‘World Tour’ en ‘Oranje competitie’ bestaat uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Groen en Geel spelen op zondag voorjaars- en najaarscompetitie. Deze competitie bestaat uit zeven speelmomenten in de maanden april, mei en juni en zeven speelmomenten in september en oktober. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Meisjes, jongens en gemengd. 

Naast de door KNLTB aangeboden competitievormen organiseert de KOVD (Kop van Drenthe Tennis) in het voorjaar een regionale world tour voor de kleuren oranje en geel. Oranje zal spelen in Roden, Peize, Glimmen, Vries en Norg. Geel speelt in Vries.

Voor verdere informatie: Zie Tenniskids.nl

Alle standaard jeugdleden van de NTV spelen competitie, tenzij aangegeven wordt niet mee te kunnen spelen. Afmelden kan bij een van de leden van de jeugdcommissie.  Neem dan contact op met [email protected].