Kantinedienst

Je doet mee aan een toernooi, of aan de competitie? Dan wordt van je verwacht dat jij, of je team, een kantinedienst 'draait'.

Dit is niet vrijblijvend, maar gewoon onderdeel van lid zijn van een vereniging: we doen het immers sámen! Zonder jullie hulp, kunnen we de gezellige dagen en avonden niet voor elkaar krijgen.

Maar wat wordt er dan van je verwacht, tijdens een kantinedienst?

Algemeen
We zijn er samen verantwoordelijk voor dat ons clubhuis er netjes en gastvrij uit ziet. Daarnaast dienen we er tevens voor te zorgen dat we voldoen aan de wettelijk hygiëne eisen.

Je bent tijdens je dienst gastheer/gastvrouw namens de Norger Tennisvereniging en als zodanig verantwoordelijk voor de kantine en het terras. Heb je nog nooit kantinedienst gehad? Bij toernooien proberen we je altijd op te stellen, samen met iemand die ervaring heeft. Heb je toch nog vragen neem dan contact op met de Clubhuiscommissie.

Wat moet je vooraf doen en weten?

  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent, bij voorkeur minimaal 5 minuten voordat je kantinedienst begint.
  • Voor het afrekenen van consumpties maak je gebruik van het cashless kassasysteem!
    Het is niet meer mogelijk contant of met een strippenkaart af te rekenen! Mocht er een storing zijn met de kassa en/of het pinapparaat noteer dan per persoon de genuttigde consumpties en informeer de Clubhuiscommissie. Noteer de volledige naam en het telefoonnummer van de betreffende leden.
  • Op toernooidagen is er elke dag regelmatig een lid van de Clubhuiscommissie aanwezig om vragen te beantwoorden, tips te geven, en als nodig is bij te springen.

Waar begin je mee?

  • Zorg er op competitie- en toernooidagen voor, dat je een kan koffie zet (met het apparaat in de keuken). Je mag ouders en begeleiders van kinderen die competitie spelen gratis het eerste kopje  koffie of thee aanbieden. Ook een bekertje ranja voor de kinderen is gratis. Een kopje bonenkoffie moet altijd afgerekend worden.
  • Op competitiedagen en tijdens toernooien en evenementen zorg je ook voor de inwendige mens van onze gasten:
    • Tosti’s warm je op met het tosti-apparaat in de keuken. Je vindt ze in de vriezer. Ontdooi deze wel even vooraf 30 seconden in de magnetron. Maak het tosti-ijzer aan het eind van de dag even schoon met een stukje keukenpapier of een keukendoek.
    • Snacks maken we alleen op competitiedagen en bij evenementen. Hiervoor kun je gebruik maken van de frituurpan, op 180 graden. Instructies hangen op de muur bij de frituurpan.
    • Broodjes van de dag, soep van de dag maken we alleen bij een aantal toernooien.
    • IJsjes liggen ook in de vriezer.

Wat moet je tijdens de dienst doen en weten?

  • Let op persoonlijke hygiëne. Zo is het b.v. verboden te werken met open wonden, vieze handen of te hoesten boven etenswaren!
  • Jeugd onder de 16 jaar niet in de bar of keuken toelaten en er wordt geen alcohol geschonken aan jeugd onder de 18 jaar. Tevens geldt op het park en in de kantine een rookverbod
  • Alle voorraden voor drinken en eten vind je in het voorraadhok achter de keuken. Nieuwe voorraad wordt meestal op woensdag geleverd. Laat deze samen met de afleverbon gewoon staan, dan kan de Clubhuiscommissie deze controleren en wegruimen
  • Alle voorraden voor schoonmaakmiddelen vind je in de kast onder de cv-ketel in het halletje achter de bar,
  • Zorg er voor dat er altijd 6 fusten bier in de koeling staan. Het koelen van een fust kost namelijk 24 uur. Er zijn 2 soorten; van elke soort dus 3 koud zetten.
  • De afvalcontainer vind je aan de achterzijde van het schuurtje achter de kantine (even omlopen dus :-)  )
  • Bijvullen voorraden bier en frisdrank in de koelkasten in de keuken en onder bar, vanuit het voorraadhok. Oude flesjes voorin zetten, nieuwe flesjes achterin.
  • Vieze thee- en vaatdoeken in de wasmand in de keuken doen. De Clubhuiscommissie zorgt ervoor dat deze gewassen worden.
  • Lege wijnflessen mogen in de container; lege bierflesjes en frisdrankflessen mogen in de grote zak, in het huisje van de Clubhuiscommissie

Wat moet je na de dienst doen en weten?

  • Vieze vaat afwassen en terugzetten op de planken en kastjes. De vaatwasser alleen tijdens toernooien en bij grote hoeveelheden gebruiken. Vergeet niet de vaatwasser leeg te halen!
  • Na de laatste dienst zorg je ervoor dat je de kantine netjes en afgesloten achterlaat:
    Let erop dat alle deuren, incl. de schuifpuien afgesloten zijn. Zorg er ook voor dat de balken in de doorgang van de deuren ligt
  • Alle apparaten, frituurpan, etc zijn uitgeschakeld.
  • Voor de toss draag je de sleutels over aan de volgende persoon in het kantinerooster;
    Bij toernooien zorgt degene die afsluit ervoor, dat de sleutelbos de volgende dag bij de wedstrijdleiding ingeleverd wordt. De wedstrijdleiding opent de kantine.