Informatie voor nieuwe leden

Ben je nieuw bij de NTV dan vind je hier allerlei zaken die handig zijn om te weten, richtlijnen over spelen, afhangen en baangebruik, en andere zaken. 

Ik ben nieuw lid en nu?

Als je net lid bent of gebruik maakt van een van onze kennismakingsaanbiedingen dan is het wellicht even zoeken hoe het er aan toegaat op een tennisvereniging. Hoe reserveer ik een baan of hoe ontmoet ik een tennis- of padelmaatje? Met dit artikel geven we je op deze vragen antwoord. Schroom ook niet een van onze leden, commissie- of bestuursleden aan te schieten. Wij zijn en maken met elkaar deze vereniging en helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte

Je vindt veel verenigingsinformatie zoals evenementen en activiteiten op deze site en in de KNLTB-clubapp. Daarnaast kun je terecht op de Facebookpagina van de NTV waar je naast nieuwsberichten vooral ook veel foto’s van evenementen vindt. De app van de KNLTB is bijzonder handig om het laatste nieuws op je mobiel te ontvangen en te zien welke activiteiten er zijn op het park. Daar kun je al dan niet aan meedoen of rekening mee houden als je wilt gaan tennissen. Download hier de KNLTB ClubApp.

Als lid sturen we je regelmatig de nieuwsberichten die we op de site en in de App publiceren ook nog via een mailtje. Mocht je die niet ontvangen, controleer dan je spamfilter en/of laat je mailadres achter bij het secretariaat.

Beginnen met spelen?

Er zijn diverse manier om af te spreken. Zo zijn er whatsappgroepen (stuur even een mailtje met je mobiele nummer aan het secretariaat, dan voegen zij je toe!), voor zowel tennis als padel, om een spelpartner te vinden, en zijn er wekelijks diverse toss-momenten

Neem les!

Niets is leuker dan dat je steeds beter leert tennissen of padellen. Hoe meer je kunt, hoe leuker het spelletje wordt. Informeer naar de mogelijkheden bij Tennisschool Noordenveld voor een of een aantal lessen.

Tennisbaan reserveren (‘afhangen’)

Een tennisbaan reserveren noemen we in jargon: afhangen. Dat komt uit de tijd dat je een baan met een kaartje kon ‘afhangen’. Tegenwoordig maken we gebruik van de KNLTB.Club app, om een baan te reserveren. Deze is beschikbaar voor je mobiele telefoon. Je kunt een baan ook reserveren via de website. Ook hebben we een digitaal afhangbord waar je je KNLTB-pas doorheen kunt halen om af te hangen. Het afhangbord vind je in het clubhuis in het halletje. Een uitgebreidere instructie vind je hier.

Let op je mag niet iemand anders op jouw pas laten spelen. 

Tennisbanen: slepen en goede schoenen

Zorg dat je na iedere speelsessie de volledige baan sleept. Dit kan met de netten, die langs de baan aan het hek hangen. Natuurlijk kan er bij een paar druppels prima doorgespeeld worden maar zodra het ‘echt’ begint te regenen verzoeken we je om de baan te verlaten.

Je speelt alleen met tennisschoenen. Hardloopschoenen en andere schoenen met profiel zijn niet toegestaan. Buiten het feit dat je zelf meer kans maakt op blessures, is het slecht voor de banen (zie KNLTB tennisbanen en tennisschoenen). 

Padelbanen: geen vuile tennisschoenen

De padelbanen zijn voorzien van kunstgras, en dus minder afhankelijk van de weersomstandigheden en ook sneller bespeelbaar na regenval. Hou er wel rekening mee dat je niet met schoenen vol gravel op de padelbanen gaat spelen. Bij voorkeur gebruik je dan ook aparte schoenen voor padel. Slepen hoeft op een padelbaan niet, overigens.

Klaar met spelen? 

Ben je klaar met spelen en de laatste op het park? Sluit bij het verlaten van het park de hekken, en doe deze op slot. Een sleutel voor het hek is tegen een borg te verkrijgen bij de ledenadministratie. Denk er ook even aan dat je 's avonds de lichten dan uitdoet!

Contact

Heb je nog andere vragen? Je kunt gebruik maken van het contactformulier op deze site of een mailtje sturen aan het secretariaat.