Algemene informatie

Corona maatregelen 2021

Sporten en bewegen is van belang voor de fysieke en mentale gezondheid! De navolgende maatregelen zijn op dit moment van kracht:

We hebben de afgelopen tijd veel nieuwe enthousiaste leden erbij gekregen, waar we heel erg blij mee zijn. Met name padel neemt in populariteit toe. Het is leuk om te zien dat er zoveel sportieve mensen plezier beleven op onze banen.
Tegelijkertijd zien we dat de bezetting van de banen, met name ’s avonds, steeds voller wordt en het steeds lastiger wordt om nog een plekje te reserveren. Het is dan ook van groot belang dat de banen tot sluitingstijd (22.30 uur) zo efficiënt mogelijk gereserveerd worden. Daarom aan jullie het dringende verzoek om tussen 17.00 uur en 22.30 uur de banen uitsluitend op het halve uur te reserveren (bijv. 19.30 – 20.30 uur). 
 
In verband met de Corona registratieplicht is het van belang dat alle spelersnamen worden ingevuld bij het reserveren van een baan. Ook als er gespeeld wordt met een introducé is het van belang de naam van deze speler in te vullen.

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen en padellen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 50 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en officiële (open) toernooien zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss, laddercompetitie en Clubkampioenschappen) zijn wél toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
 • Bij trainingen geldt vanaf 5 juni buiten en binnen geen maximaal aantal leerlingen per baan.
  Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximale groepsgrootte, voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 50 personen.
 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. 
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en open toernooien gespeeld.
 • Terrassen en clubhuis mogen open van 6.00 tot 22.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras of binnen, en maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn). 
 • Er is geen avondklok meer. 
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen gebruikt worden.
 • Publiek is niet toegestaan.

Jeugdcompetitie en toernooien mogelijk vanaf 25 juni

De huidige ontwikkelingen en geplande versoepelingen met stap 3 van het openingsplan bieden perspectief voor de vervolgstappen. We hebben dan ook goede hoop dat het spelen van jeugdwedstrijden tussen clubs vanaf 25 juni mogelijk is. Daarom bereiden we alles voor, zodat we kunnen starten met jeugdcompetities (Junioren, Groen, Oranje en Rood) vanaf week 25  (25, 26 en 27 juni). Uiteraard moeten we wachten op groen licht van de overheid. Ook jeugdtoernooien kunnen in dit scenario vanaf 9 juni doorgaan. Op 1 juni heeft het kabinet bekend gemaakt dat stap 3 van het openingsplan door kan gaan.

Voor alle overige bestaande maatregelen en vragen betreffende Corona verwijzen we naar http://www.norgertv.nl/corona/.
 
We hopen natuurlijk allemaal dat we zo snel mogelijk weer volop gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en weer ‘normaal’ kunnen sporten. Om dit mogelijk te maken is het van belang nog even vol te houden, de regels te respecteren en niet naar het park te komen als je klachten hebt.
 
Laten we dankbaar gebruik maken van de mogelijkheden die we nu hebben. Blijf bewegen en blijf gezond!
 
Op het park

Volg de aanwijzingen die op borden en aanduidingen zijn geplaatst:

    

Overige informatie speciaal voor toss-, toernooi- en competitiespelers

 • De kantine is op bepaalde momenten open (bv. tijdens de toss of Clubkampioenschappen). Er mogen maximaal 50 personen plaatsnemen op het terras, en maximaal 50 binnen. Hierbij geldt tevens: maximaal 4 personen per tafel, tenzij uit één huishouden.
 • Entertainment zoals een tv-scherm is niet toegestaan. Ook geen zelfbediening (zelf drankjes/eten pakken achter de bar).
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen gebruikt worden.
 • N.B: De 1,5 meter regel is niet van toepassing voor jongeren tot en met 26 jaar en ook niet als er gespeeld wordt.
 • De NTV adviseert om gebruik te maken van de corona melder, deze kun je hier downloaden.

Met ruim 400 leden is het risico van besmettingen ook op ons tennispark aanwezig.
Let daarom op jezelf en elkaar en respecteer de regels zoals hierboven aangegeven.

Namens het bestuur,

Roelof Smilda
Voorzitter NTV